Detailní informace o akci

GALERIE 4|Blanka Bohdanová - Obrazy

GALERIE 4|Blanka Bohdanová - Obrazy
 

poetická malířská tvorba známé herečky v galerijním klubu

Poetické obrazy Blanky Bohdanové, výtvarnice a herečky, uvádí Galerie 4 v komorním prostoru galerijního klubu, v rámci Chebských dvorků.

Výstava byla nachystána k významnému loňskému jubileu této osobnosti české divadelní, televizní a filmové scény.  Od dětství milovala divadlo a stejně tak toužila po výtvarných studiích. Profesionálně se celý život věnovala právě herectví, za které obdržela mj. dvě Ceny Thálie. Po roce 1968 režim silně její tvorbu omezil, o to více se mohla věnovat svému koníčku a od poloviny sedmdesátých let se věnuje intenzivně olejomalbě a grafice.

Uspořádala řadu výstav u nás i v zahraničí, její poslední nejobsáhlejší výstavu představila Novoměstská radnice na Praze 1 v roce 2010. Její obrazy jsou ve veřejných i soukromých sbírkách, na každou její výstavu se těší velké množství jejích příznivců a fanoušků.

Spolu s výstavou zaslala Blanka Bohdanová pozdrav návštěvníkům své výstavy, osobní dopis jako vzpomínku na Chebsko, kdy v dětství navštěvovala náš kraj. V paměti má naše úspěšné Západočeské divadlo a zážitkem pro ni byly návštěvy chebského kina v době, kdy s rodiči jezdila do našeho kraje za svým milovaným strýčkem.

 

 

Návštěvníci se řídí aktuálními vládními hygienickými nařízeními.

Program, mapka výstav Chebské dvorky a informace na webu www.chebske-dvorky.cz a www.galerie4.cz

 
datum: 28.5.2021 - 11.7.2021
typ akce: Výstavy
město: 35002 Cheb
místo: Art centrum Galerie 4, Františkánské náměstí 30/1, Cheb

« zpět na seznam akcí

 

Vstup pro pořadatele akcí