Detailní informace o akci

Hory oheň plivající aneb Sopky našeho kraje - POKRAČOVÁNÍ výstavy z 29. 1.

Hory oheň plivající aneb Sopky našeho kraje - POKRAČOVÁNÍ výstavy z 29. 1.
 

výstava

21.1.2022 - 24.7.2022 

V chebském muzeu můžete shlédnout výstavu: Hory oheň plivající aneb Sopky našeho kraje. Výstava je realizovaná ve spolupráci s Muzeem Karlovy Vary a Českou geologickou službou a představuje sopky našeho kraje z různých úhlů pohledu. Návštěvníky seznamuje se vznikem a podobami sopek a sopečnými produkty, kterými nejsou jen popel a láva. 

Návštěvníkům se představí vybrané sopky Karlovarského kraje, kromě těch nejznámějších, jimiž jsou Komorní a Železná hůrka, to jsou například Krásný vrch, Podhora nebo vulkány ze sopečného komplexu Doupovských hor. Tato část výstavy přibližuje dvanáct zajímavých geologických lokalit regionu – jejich stavbu, stáří a způsob vzniku. Expozice je založena na možnosti prohlédnout si a často i osahat autentické velké vzorky hornin z představených lokalit. U velké části vzorků je možné vidět strukturu hornin na plošných výbrusech.

Zájemce potěší animace sopečné činnosti Komorní hůrky, Šemnické skály či Šumné, které jsou přehrávány na monitorech. Děti i dospělé jistě zaujmou interaktivní prvky, např. model sopky, „zvonkohra“ ze znělcových desek („znělcofón“) nebo hledání otisků listů a minerálů v laharových uloženinách. Návštěvníci si mohou vyzkoušet své znalosti prostřednictvím pracovních listů dvou úrovní obtížnosti – pro 1. a 2. stupeň ZŠ. Pro 1. až 3. stupeň škol jsou na požádání připraveny komentované prohlídky. 

K výstavě je připraven bohatý doprovodný program, který zahrnuje tři přednášky, dvě exkurze a sopečnou muzejní noc, jež se uskuteční 28. května 2022. 

Výstavu je možné navštívit od 21. ledna do 24. července 2022.
Plánovaná vernisáž  je vzhledem k epidemiologické situaci zrušena. Více informací nejen k samotné expozici, ale také k doprovodnému programu naleznete na webových stránkách muzea Cheb zde.

 
datum: 1.5.2022 - 31.5.2022
typ akce: Výstavy
město: 35002 Cheb
místo: Muzeum Cheb
vložil: Karas
čas konání: 9:00 - 17:00
url na další informace: zobrazit

« zpět na seznam akcí

 

Vstup pro pořadatele akcí